Annet Perdijk………………een autodidacte reiziger

Annet is een ’62-er, in Zwijndrecht geboren, en opgegroeid op de Veluwe. In haar prille kindertijd werd alles al snel duidelijk. Alles wat ze wilde was creatief bezig zijn!. Haar keuze voor de opleiding kleuterleidster in Zwolle was dan ook snel gemaakt. Na een verhuizing van het Oosten van het land naar het Westen was ze meer dan 22 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Maar ook aan het volgen van ‘creatieve’ opleidingen en workshops geen gebrek. Ze ging er in volle vaart voor. De avondstudie Beeldende Vorming aan de Hogeschool Gouda en ook de Volksuniversiteit werd met haar bezoek verblijd. Uiteindelijk resulteerde dat allemaal in haar huidige baan als coördinator vrijwilligers woonzorg bij de Alrijne Zorggroep. Bij deze werkzaamheden is het belangrijk om met je hart bezig te zijn, en je creatieve talenten te laten stromen.

CREATIVITY
Inventing, experimenting growing, taking risks, breaking rules, drive, making mistakes and

 

HAVING FUN

Na een relatief stille periode, waarin haar creatieve brein weinig om handen had, werd ze toch onrustig en groeide de behoefte om creatief ‘op reis’ te gaan. Het bloed kruipt tenslotte waar het niet gaan kan toch? In haar eigen proces, en vooral als autodidact, wilde ze graag haar eigen stijl, haar unieke signature ontdekken. Voornamelijk in beginsel vanuit figuratief werk, en herkenbaarheid ontstond de wens om meer vanuit het niets met een werk te beginnen, en maar kijken waar het schip strandt. Op deze manier kan ze vanuit haar intuïtie en onderbuik gevoel werken, en zo de kleuren, vorm en stemming van het moment het werk laten bepalen. Daarbij beschouwt ze het zoeken naar harmonie en het ontstaan steeds als een belevenis. Werken vanuit enthousiasme, een gevoel van vrijheid en fantasie, zonder vooropgezet plan, dat werkt het beste. Impulsief, haar ideeën volgend in voortdurende beweging die resulteert in iets wat haar opeens raakt en waarvan ze voelt: dit is wat het is! Ontstaan vanuit een verhaal, een gedachte of zomaar een gevoel als bevrijding op doek.

Verfhuid en compositie
Bij haar schilderijen bouwt Annet de verfhuid van acrylverf laag over laag, direct op het doek. Zo ontstaan diverse gevarieerde effecten in gelaagdheid en doorwerkte composities. Ze komen tot stand door emoties in kleur en verf te combineren en te laten stromen. Spel, kleur, vorm, structuur, als in een spel, met een verrassend eindresultaat. Haar werken zijn meestal groot en robuust van formaat, die vooral kracht en stoerheid uitstralen.