Mijn manier van schilderen…Intuïtief abstract schilderen.

Intuïtief abstract schilderen is een vorm van kunst waarbij de kunstenaar zich laat leiden door zijn/haar intuïtie en gevoelens, in plaats van het volgen van een vooraf bepaald plan of onderwerp. Het is een spontane en expressieve manier van schilderen, waarbij de focus ligt op de emotionele en persoonlijke expressie van de kunstenaar.Wishfull thinking

Bij het intuïtief abstract schilderen gebruikt de kunstenaar kleur, vorm en textuur om zijn/haar innerlijke wereld uit te drukken. Er is geen specifiek onderwerp of object dat wordt afgebeeld, maar eerder een abstracte weergave van gevoelens, energieën en gedachten.

Vaak wordt er gewerkt met grote, brede penseelstreken en krachtige kleuren. De kunstenaar laat zich leiden door zijn/haar gevoelens en intuïtie, en laat het schilderij als het ware zichzelf creëren. Het is een proces van loslaten, experimenteren en het toestaan van spontane creativiteit.

Het intuïtief abstract schilderen kan een bevrijdende ervaring zijn voor zowel de kunstenaar als de toeschouwer. Het kan helpen bij het uiten en verwerken van emoties, en het creëren van een gevoel van vrijheid en expressie.

Veel kunstenaars beoefenen intuïtief abstract schilderen als een vorm van zelfexpressie en persoonlijke groei. Het gaat niet om het creëren van een mooi of perfect schilderij, maar om het uiten van innerlijke gevoelens en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden in de kunst.

Voor mij persoonlijk is het inderdaad een gevoel van vrij zijn om te creëren, om te durven te laten ontstaan.  Bij de afronding van een werk is het voor mij wel belangrijk dat het gevoel goed is, dat het ‘klopt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.